Πληροφοριακό Σύστημα Δημιουργίας και Διαχείρισης Διαδραστικού Περιεχομένου Ηλεκτρονικών Βιβλίων – edubooks4all

Αξιολόγηση Χρήστη: 2 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να παράγει διαδραστικά βιβλία ταχύτατα, βασιζόμενος στα παραδοσιακά έντυπα βιβλία, χωρίς την ανάπτυξη ειδικού λογισμικού και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις. Επιπλέον, το παραγόμενο από το σύστημα διαδραστικό περιεχόμενο μπορεί να λειτουργήσει σε διαφορετικού τύπου εξοπλισμούς, όπως διαδραστικούς πίνακες εκπαιδευτηρίων, σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Laptops, Tablet PCs και κινητές συσκευές γενικότερα (mobile devices). Τέλος, το διαδραστικό βιβλίο είναι κρυπτογραφημένο (DRM) με την τεχνολογία της Adobe και συνεπώς: i) διανέμεται με απόλυτο έλεγχο στα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα ii) η πώλησή του λόγω του ψηφιακού χαρακτήρα του και του γεγονότος ότι είναι κλειδωμένο (DRM) ώστε να μην αντιγράφεται, γίνεται και μέσω ψηφιακών on-line καταστημάτων (e-bookstores). Το νέο προϊον αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες όπως τεχνολογία ψηφιοποίησης βιβλίων, τεχνολογία DRM της adobe για την κρυπτογράφηση – «κλείδωμα» των ψηφιακών βιβλίων (e-books) και τεχνολογία διασύνδεσης με τους νέους φορητούς υπολογιστές-tablet PC’s (Apple iPad, Android & Windows mobile tablets) & κινητά τηλέφωνα (smart phones).

Το νέο προϊόν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εταιριών και ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον εκπαιδευτικό κλάδο και στον συναφή κλάδο του εκπαιδευτικού βιβλίου, για τη δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους που προκύπτουν από τη χρήση των νέων τεχνολογιών (χρήση  internet, Tablets, smartphones, κτλ) . Με τη χρήση του συστήματος edubooks4all επιτυγχάνεται μείωση του κόστους σε συστήματα ψηφιοποίησης, προσωπικό και τεχνολογία για την δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου καθώς και μείωση έως και εξάλλειψη του κόστους για την αντιμετώπιση περιστατικών παραβίασης των δικαιωμάτων του δημιουργού στο ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Το προϊόν απευθύνεται σε εκδοτικούς οίκους, εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, φροντιστήρια ιδιωτικής εκπαίδευσης και σχολές επιμόρφωσης οποιουδήποτε επιπέδου και διατίθεται σαν μια μόνιμη άδεια με προπληρωμένο κόστος και με προαιρετική χρέωση συνεχούς υποστήριξης, καθώς και ως μια Υπηρεσία (SaaS) που τιμολογείται βάσει κάποιων παραμέτρων χρήσης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος που αναπτύχθηκαν είναι τα εξής:

 

Builder: Αυτή είναι η εφαρμογή λογισμικού για τη δημιουργία Ψ.Ε Περιεχομένου. Συνδυάζει μια, εύκολη στη χρήση, διεπαφή με ισχυρά και εξελιγμένα χαρακτηριστικά συγγραφής για να διευκολύνει τους χρήστες με περιορισμένες τεχνικές γνώσεις, να δημιουργούν εκπαιδευτικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε θέμα ή διαδικασία. Η εφαρμογή, δίνει τη δυνατότητα σε συγγραφείς και επαγγελματίες της Εκπαίδευσης να δημιουργούν διαδραστικό περιεχόμενο, ασκήσεις και τεστ αξιολογήσεων με πολύ γρήγορο και απλό τρόπο. Με τον Builder μπορούν να δημιουργηθούν εικονικές «σελίδες» του περιεχομένου, συνοδευόμενες από κείμενα, βίντεο, εικόνες και κινούμενα σχέδια στα οποία ο εκπαιδευτής μπορεί να επέμβει ανάλογα με της ανάγκες των μαθητών του. Το διαδραστικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με το Builder είναι συμβατό με κάθε υπάρχον τεχνικό εξοπλισμό/ λειτουργικό σύστημα για την επίτευξη του χαρακτηριστικού cross-platform του προϊόντος.

Desktop Player: Αυτή η εφαρμογή λογισμικού είναι διαθέσιμη για επιτραπέζιους υπολογιστές (Microsoft Windows) και Apple Mac. Είναι ένα πρόγραμμα για εκπαιδευόμενους που θα χρησιμοποιούν το Ψ.Ε Περιεχόμενο.

Mobile Player: Με την εξέλιξη του iPad και την παραγωγή των νέων PC tablets όλων των μεγάλων κατασκευαστών, η ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων έχει μετατοπιστεί μετατοπίζεται από τις επιτραπέζιες συσκευές, στα tablet PC με λειτουργικά συστήματα Apple iOS και Google Android. Η Microsoft, έχει επίσης το δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά (Windows).  Ως εκ τούτου, οι βασικές ενότητες της νέας Πλατφόρμας είναι οι εφαρμογές για κινητά που επιτρέπουν στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή κινητού στο Ψ.Ε Περιεχόμενο που  έχει δημιουργηθεί με τον Builder.

Πύλη: Όλα τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με τον Builder πρέπει να δημοσιεύονται σε μια συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη. Η πύλη αυτή είναι μέρος των καναλιών διάδοσης και ο πελάτης μας τη χρησιμοποιεί για τη διανομή / πώληση του Ψ.Ε Περιεχομένου που έχει δημιουργήσει.  Η πύλη αυτή, προσφέρεται ως προαιρετική ενότητα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, ο πελάτης ίσως προτιμάει τη χρήση της προσωπικής του διαδικτυακής πύλης για τη διανομή του περιεχομένου. Η πύλη είναι ένα προϊόν white-label και έχει τις λειτουργίες μιας ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό το λογισμικό έχει τα χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρονικό καταστήματος και αναπτύχθηκε σε δύο εκδόσεις: μία για περιηγητές (web browsers) επιτραπέζιων συσκευών και μια δεύτερη για τις κινητές συσκευές (κατάστημα κινητής τηλεφωνίας), προκειμένου να παρέχει μια άνετη εμπειρία περιήγησης στους χρήστες που έχουν κινητές συσκευές με μικρές οθόνες (smartphones)

DRM: Η προστασία πνευματικών δικαιωμάτων για κάθε Ψ.Ε Περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί, είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία αυτού του Πληροφοριακού Συστήματος. Οι συγγραφείς και οι εκδότες του εκπαιδευτικού περιεχομένου, δεν θέλουν να κάνουν τα ίδια λάθη που έκανε η μουσική βιομηχανία. Η Διαχείριση Ψηφιακών Δικαιωμάτων (DRM- Digital Rights Management), οι τεχνολογίες, τα εργαλεία και οι διαδικασίες που προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία κατά τη διάρκεια του εμπορίου, είναι ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο για τη νέα Πλατφόρμα. Το DRM δημιουργεί ένα βασικό θεμέλιο εμπιστοσύνης μεταξύ των συγγραφέων και των καταναλωτών, και αποτελεί προϋπόθεση για την ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς.
Χρησιμοποιώντας το λογισμικό Adobe Content Server 4, διαχειριζόμαστε και κρυπτογραφούμε τα δικαιώματα των ψηφιακών αρχείων που οι πελάτες μας μπορούν να διανέμουν/ πουλήσουν (χρησιμοποιώντας την Πλατφόρμα), είτε σε μορφή PDF ή EPUB. Υποστηρίζοντας PDF και EPUB – τις τυποποιημένες μορφές της βιομηχανίας- η Πλατφόρμα Ψηφιακών Βιβλίων της Adobe, εξαλείφει τους περιορισμούς ως προς τη μορφή των αρχείων και τις στρατηγικές διανομής.
Για το υπόλοιπο Ψ.Ε Περιεχόμενο, ένα ιδιόκτητο DRM, εφαρμόζεται για την αποφυγή μιας μη εξουσιοδοτημένης διανομής έργων πνευματικής ιδιοκτησίας.

HUB: Το hub επικοινωνίας του λογισμικού της νέας Πλατφόρμας, ευθύνεται για τις διασυνδέσεις μεταξύ του Player (επιτραπέζιες εκδόσεις και κινητά/ φορητά), της Πύλης και του Συστήματος DRM. Αποτελεί επίσης, τον κόμβο επικοινωνίας μεταξύ της υπάρχουσας ιστοσελίδας του πελάτη και της Πλατφόρμας, όταν έχει αναπτυχθεί μερικώς η λύση. Αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό διαδικτυακών υπηρεσιών για να ενσωματωθούν οι υπάρχουσες ιστοσελίδες, τα συστήματα τρίτων, τα δίκτυα διανομής περιεχομένου και οι τρόποι πληρωμής.

Κονσόλα: Η ενότητα Κονσόλας Διαχείρισης, επιτρέπει στους διαχειριστές της Πλατφόρμας να ανεβάζουν το Ψ.Ε Περιεχόμενο, να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τα metadata τους (π.χ. τίτλο βιβλίου, συγγραφέα, θέμα, λέξεις-κλειδιά, και την ημερομηνία δημοσίευσης), να διασφαλίζουν τα ψηφιακά αρχεία με το σύστημα Διαχείρισης Ψηφιακών Δικαιωμάτων, να παρακολουθούν τις λήψεις τους (downloads) και να χειρίζονται όλες τις εργασίες διαχείρισης.


Cloud: Οι τελικοί χρήστες που έχουν πρόσβαση στο Ψ.Ε Περιεχόμενο, μπορούν να προσθέσουν προσωπικές σημειώσεις, σελιδοδείκτες και επισημάνσεις αποσπασμάτων. Όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή ανάγνωσης τους. Για την υλοποίηση μιας στρατηγικής cross-platform εφαρμόζεται ένα ειδικό χαρακτηριστικό για την αποθήκευση όλων των πληροφοριών στο προφίλ Cloud του αναγνώστη μας, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό λογαριασμό χρήστη στην υπηρεσία Cloud μας. Αυτό, επιτρέπει σε κάθε αναγνώστη να ανακτήσει όλες τις αποθηκευμένες πληροφορίες που σχετίζονται με οποιοδήποτε Ψ.Ε Περιεχόμενο, σε όλες τις συσκευές που πιθανόν να χρησιμοποιεί για να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο. Οι αποθηκευμένες πληροφορίες μπορεί να είναι «ιδιωτικές», για προσωπική χρήση, ή «δημόσιες» για να μοιράζονται μεταξύ φίλων.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok